Copenhagen Saxophone Quartet

 Lyt: www.youtube.com/watch?v=LjELcbJAerg

 

2020/2021 Nordisk folkemusik med Josefine Cronholm og Tommy Andersson

CSQ er et særdeles anerkendt kammermusikensemble indenfor nykomponeret musik. Siden debuten i 1998 har kvartetten turneret i USA, store dele af Europa og således i 2010 været på en rejse til Færøerne og skal 2011-2012 til Norge og England.

Udover at spille musik fra det brede og stadigt voksende repertoire skrevet for saxofonkvartet, har CSQ særlig fokus på barokkens mestre så som A.& D. Scarlatti, Johann Sebastian Bach og Arcangelo Corelli. Men også ny musik skrevet af komponister som Per Nørgård, Iannis Xenakis og Franco Donatoni er i ensemblets særlige interessefelt.                                                

CSQ yder en aktiv indsats for at bestille og fremføre musik af nulevende komponister. Således er værker af blandt andre Sunleif Rasmussen, Simon Løffler og Jacob Anderskov, Søren Kjærgaard og Anders Brødsgaard på repertoiret. Dette har resulteret i konstellationer med solister fra både den klassiske og rytmiske verden. CSQ samarbejder med jazzsangerinde Josefine Cronholm og bassist Thommy Andersson. Med dem spiller de egne fortolkninger af nordiske folketoner.

 

CSQ deltog i Malmö Chamber Music Festival der er ledet af Håkan Hardenberger. Her spillede gruppen i forskellige konstellationer udover ren saxofonkvartet. Ligeti, Bernstein og Debussy var på programmet.

 

Ensemblet består af:

 

Torben Snekkestad (Sopransaxofon)

Maret Petersen (Altsaxofon)

Jeanette Balland (Tenorsaxofon)

Charlotte H. Andersson (Baritonsaxofon)

 

Lydeksempler:

Fra "Italian Baroque" Concerto Grosso II 3. sats af Allesandro Scarlatti

Forlag: Classico

Fra "Scarlatti"  Sonate K.90 d-moll 3.sats af Domenico Scarlatti

Michala Petri blokfløjte                                  Forlag: Classico

 

 

 

 

For mere information om CSQ eller booking: www.copenhagensax.dk

Foto: Per Bix

 

Hvor intet andet er anført er billeder taget af Jeanette Philipsen        CMS-løsning af cimCONSULT